Írj nekünk!
Menü

Termékeink

A Polémia Intézet Egyesület több workshop jellegű játékot tervezett az elmúlt években. Ezeket a játékokat partner szervezeteknek és civileknek ingyenesen, piaci szereplőknek pedig térítés ellenében biztosítjuk. Árajánlatunkért keress minket a hello@polemiaintezet.hu oldalon.

Ezeket meg ki választotta meg? - Interaktív Workshop

A legújabb kutatási eredmények segítségével, a workshopon körüljárjuk, hogy milyen a "tipikus" Fidesz vagy MKKP szavazó.A játék segítségével láthatóvá tesszük: egy klasszikussal élve: több köt össze minket, mint ami elválaszt.

A Halálcsillagon túl. A Star Wars univerzum politikai és társadalmi jelenségei – Interaktív Workshop

Állandó vitatéma a közbeszédben, hogy adott politikai erő ezért vagy azért csinál rosszul valamit. Ugyan elsőre egyszerűnek tűnhet jó döntéseket hozni a közélet világában, de valójában a politikai döntéseket nem könnyű meghozni. Az először remek ötletnek tűnő döntéseket is keresztülhúzhatja egy-egy váratlan fordulat vagy egy másik szereplő ellentétes akarata. A Polémia Intézet egy interaktív workshopra invitál, hogy bemutassa, nem is olyan könnyű meghozni ezeket a politikai döntéseket, és a korábban jónak tűnő döntéseink végül sokszor rajtunk kívülálló okok miatt nem is biztos, hogy sikerre vezetnek. A további izgalmakért: a játék a Star Wars univerzumában zajlik és a történet irányát a közönség alakítja majd.

Bullying az ONLINE és az OFFLINE térben - ingyenes kiadvány

Elkészítettünk az Igazgyöngy Alapítvány számára egy anyagot, amellyel saját pedagógusaiknak segíthetnek felismerni a bullying online és offline formáit, valamint azt, hogy milyen jogi lépéseket tehetnek, ha a párbeszéd már nem megoldás, milyen játékokkal segíthetnek a fiataloknak megérteni azt, hogy mi kerülhet ki róluk az internetre és mi nem.

Itt elérheted a kiadványt!

Nem, nem soha!... Vagy mégis? – Parlament szimuláció

A Polémia Intézet Trianon emlékét feldolgozó parlament-szimulációs játékában azt modellezzük, hogy mi történne, ha dönthetnénk arról, hogy visszakapjuk-e a korábban elcsatolt területeket. Ahogy az életben és a politikában már megtanultuk, minden döntésünknek ára van. Vajon mit mernénk beáldozni egy területért?

Az vagyok, amit fogyasztok (a médiában) – Politika-szimuláció

A XXI. század új információgyűjtési mechanizmusai nem csupán új szocializációs formák kialakulását eredményezték, hanem az internet és a közösségi média terjedésével a hírfogyasztás is átalakult. Az egyének hajlamosak buborékban élni, s ez a buborék a hírfogyasztásukat, tájékozódásukat, sőt sokszor még baráti körük összetételét is meghatározza. Hasznosak-e a buborékok és ha igen, akkor mire használhatjuk őket? Vagy kizárólag káros jelenségről lenne szó? A workshop célja a kérdés körbejárása egy rövid előadás és egy interaktív játék segítségével.

Privatizálj okosan! - Interaktív társasjáték

A Gazdálkodj okosan gondolom megvan… És a gilisztások? A rendszerváltás körüli vérremenő viták, Torgyán József, gazdatüntetők és többiek… ez a játék most róluk szól! A rendszerváltás során a meglévő tőkédből és a régi rendszerből származó kártérítésből szeretnél minél nagyobb tőkét kovácsolni, elérni egyéni céljaidat, hogy sikeres legyél a harmadik köztársaságban. Ehhez minél jobban kell forgatnod a pénzed, esetleg eladni a kárpótlási jegyeid vagy pont felvásárolni valakitől. Nem tudni mennyit fognak érni, csak azt, hogy a földárveréseken az erősebb fog győzni. Ne add fel! Lehet te leszel a privatizáció legnagyobb nyertese!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Van egy remek ötleted de nincs kivel megvalósítani? Érdekel az oktatás és cselekednél egy elfogadóbb és tudatosabb társadalomért? Írj nekünk!